Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

OBILAZAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI UPRAVNE ZGRADE JP “SRBIJAŠUME”

Povodom energetske sanacije upravne zgrade Javnog preduzeća „Srbijašume“, koja uključuje zamenu stolarije, rekonstrukciju krova, izolaciju podruma i kotlarnice i zamenu dotrajale fasade u vrednosti od oko 3,4 miliona dinara, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je obišao ovo uspešno preduzeće koje ima 180 upošljenika.

Tim povodom je gradonačelnik izrazio svoje zadovoljstva zbog rekonstruisanja velikog broja starih zgrada u koje decenijama nije ulagano. On je istakao da „Srbijašume“ ima jako važnu ulogu u očuvanju životne sredine i zdravlja svih stanovnika koju uprava i upošljenici shvataju ozbiljno jer čuvanjem šuma, pošumljavanjem i brojnim akcijama doniranja besplatnih sadnica pozitivno utiču na kvalitet života svih nas.

On je pomenuo nedavnu donaciju 3000 sadnica Mesnoj zajednici Sinkovce, ali i da inženjeri ovog preduzeća, koje se zalaže za podizanje svesti o značaju očuvanja okoline, veoma često drže edukacije o važnoj ulozi drveća i šuma za ekosistem, te da istureno odeljenje u Čukljeniku Osnovne škole „Bora Stanković“ Vučju godinama koristi deo zgrade šumskog gazdinstva koja je u potpunosti renovirana o trošku ovog preduzeća, a u planu je sanacija kanalizacije i sanitarnog čvora.

Zoran Savić, zamenik direktora, je govorio o nastojanju ovog preduzeća da se kroz povećanje energetske efikasnosti doprinese boljem ambijentu za radnike ali i uštedi električne i toplotne energije i dodao da će nova fasada doprineti celokupnom izgledu u ovom delu obale reke Veternice. On se zahvalio gradonačelniku na poseti i najavio da će 11. novembra biti organizovana velika akcija pošumljavanja na nivou Srbije, kada će „Srbijašume“ iz svog rasadnika gradu Leskovcu pokloniti više od 5000 sadnica.

Komentari su zatvoreni.