Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Održana je sednica Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga održana je 29. sednica kojom je predsedavao gradonačelnik Leskovca i predsednik Skupštine osnivača, dr Goran Cvetanović.

Sednici su prisustvovali i predsednici i predstavnici opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Na ovom skupu razmatran je  Izveštaj o radu Centra za 2018.  i Plan rada za 2019. godinu.

 „Kao predsednik Skupštine osnivača mogu da kažem da Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga beleži uspešnu predhodnu godinu. U prošloj godini, Centar za razvoj je realizovao 18 projekata lokalnog, regionalnog i međuregionalnog karaktera.Posebno bih izdvojio dva regionalna projekta. Jedan koji sve gradove i opštine ovog regiona priprema za predstojeći susedski program Srbija – Severna Makedonija. Drugi projekat koji se odnosio na mere populacione politike sa ciljem da omogući zadržavanje i povećanje postojećeg nivoa rađanja dece.Centar za razvoj sarađivao je i sa svakom od 13 opština regiona ponaosob i pomagao u definisanju i izradi projekta. Više od deset realizovanih projekata rešavali su probleme lokalne zajednice i probleme građana.Regionalni projekti će i ove godine biti prioritet u radu Centra sa ciljem umrežavanja gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“,kazao je gradonačelnik i predsednik Skupštine CRJP dr Goran Cvetanović.

 „Prošla godina bila je veoma uspešna godina za Cenar,imali smo 2 regionalna projekta, na jednom je bilo 12 partnera, na drugom 4, uspešno smo završili četvorogodišnji projekat koji je finansirao USAID, definisali smo konkretne lokalne projekte koji su bili prioriteti za svaku loklanu samoupravu i uspešno ih impelemntirali. Trenutno imamo 9 projekata, imamo danas potpisivanje za još jedan regionalni projekat koji je izuzetno značajan. Sve ove aktivnosti ne bismo mogli da realizujemo bez osnivača, bez podrške predsednika Skupštine dr Gorana Cvetanovića.Jedna od aktivnosti je i projekat koji ćemo predati zajedno sa 10 jedinica lokalnih samouprava. U pitanju je „Pametna specijalizacija poluga regionalnog razvoja“ kojim definišemo koji su to mogućnosti napretka Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje se tiču regionalnog i ekonomskog razvoja,“ rekla je direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada.

Komentari su zatvoreni.