Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Održana sednica Udruženja urbanista Srbije u Leskovcu

U prisustvu kolega iz cele Srbije u Leskovcu, koji je prepoznatljiv kroz dugu tradiciju urbanističkog planiranja, danas je u Sali za naučne skupove Narodnog muzeja održana Sednica Udruženja urbanista Srbije.

Pokušaćemo pre svega kod nadležnih da utičemo na neke nove izmene zakona ne bi li mreža institucija koja postoji, a u kojoj se nalaze veliki zavodi za urbanizam i oni u manjim sredinama, opstala, čime bi naši kolektivni i pojedinačni članovi nastavili da rade urbanističke planove, odnosno ono što je njihov posao istakao je predsednik Udruženja urbanista Srbije doktor Aleksandar Jevtić.

Udruženje urbanista Srbije želi da na ovaj način kroz svoj rad upozna sve krajeve naše zemlje, obzirom da su se u različitim sredinama urbanističke službe reorganizovale, kazala je pozdravljajući skup glavni urbanista grada Leskovca i član presedništva Udruženja urbanista Srbije Ivana Joksimović.

Prethodna sednica Udruženja urbanista Srbije održana je u Beogradu 19.juna nakon formiranja predsedništva, nadzornog odbora i suda časti u Vršcu početkom juna tekuće godine.

Predstavnici Udruženja Urbanista Srbije razmenili su tokom današnjeg zasedanja svoja iskustva iz struke usmerivši svoje aktivnosti kroz dalji rad, koji će omogućiti razvoj i savremen pristup urbanističkom planiranju kroz izradu sprovodljivih planskih dokumenata.

Udruženje urbanista Srbije postoji već 62 godine i ima nekoliko svojih godišnjih aktivnosti Letnju školu urbanizama kao i svakako najznaačajniji Salon urbanizma koji će se ove godine u novembru po 26 put održati u Nišu.

Komentari su zatvoreni.