Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Organizovana poseta aero-klubu „Saša Mitrović“

U Leskovcu je organizovana poseta aero-klubu „Saša Mitrović“  gde su zainteresovani građani imali prilike da se upoznaju sa aktivnostima ovog kluba.

Lokalna samouprava Grada, u saradnji sa aero-klubom „Saša Mitrović“, odlučila je da oživi ovaj prostor. Za sanaciju su izdvojena  sredstva u iznosu od oko 500 hiljada dinara, u aero klubu je uvedena struja, postavljen krov i PVC stolarija, a  instaliran je i video nadzor.

,,Leskovački aerodrom nekada je imao veliki značaj, održavana su avio takmičenja, sportske i druge manifestacije, a sam aerodrom bio je i deo evropskog sistema aerodroma za poslove potrage i spasavanja, dok su na njegovoj pisti sletali čak i helikopteri državnih zvaničnika. Pored ulaganja, klub je oživljen i posetom mališana tokom letnjeg raspusta kada je više od 1000 dece imalo priliku da se upozna sa radom aero-kluba i izradom maketa aviona. Zahvaljujući njihovom angažovanju, na Dan grada Leskovca, 11. oktobra je nad našim gradom, ponovo, nakon dugog niza godina leteo balon“, kazao  je prilikom posete  aero klubu načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.

Zahvaljujući instaliranom Video nadzoru ubuduće će biti sprečene učestale provale prostorija ovog kluba kao i krađa opreme od strane vandala, koje su se u prethodonom periodu dešavale, rekao je Ćirić.

Komentari su zatvoreni.