Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Planinarsko biciklistički klub ,,Zmaj sa Radana“ jedan od najuspešnijih klubova

Planinarsko biciklistički klub ,,Zmaj sa Radana“ jedan je od najmlađih, ali jedan od najuspešnijih klubova ove vrste u Srbiji.

 Kako kaže Saša Dajević, potpredsednik kluba poslednja akcija bila je osvajanje Šopota najvišeg vrha Radana početkom novembra, na kojoj je blo prisutno 50 planinara iz cele zemlje. On podvači da je ova akcija imala za cilj i upoznavanje sa kulturno istirijskim značajem ove planine, a posebno lokaliteta Caričin grad.

Članovi ,,Zmaja sa Radana“ pripremaju se za osvajanje Mrkonjskog visa u blizini Sijarinske banje, a 15. decembra imaće akciju osvajanja Besne kobile kod Vranja.

Ovaj planinarski klub uspostavio je tesnu saradnju sa ostalim klubovima u zemlji i regionu, a kako podvači Dajević ima i veliku podršku lokalne samouprave.

U Vučju je održan Tradicionalni 16. Festival Dečijih pesama u organizaciji Doma kulture Vučje i u saradnji sa Društvom učitelja i organizacijom ,,Prijatelji dece,,. Pokrovtelj ove manifestacje je Grad Leskovac.

Kako je naglasio direktor Doma kulture Vučje Bratislav Stanisavljević ove godine je na festivalu nastupilo 14 učenika leskovačkih osnovnih škola. Takmičenje je organizovano u dve kategorije i to za učenike od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.Doprinos kvalitetu festivala dao je i kolektiv Muzičke škole,,Stanislav Binički,,.

Kako ističe organizator ova manifestacija će biti od naredne godine obogaćena i segmentom popularne muzike, što će dovesti do njenog omasovljenja.

Komentari su zatvoreni.