Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

POČELA LIKOVNA KOLONIJA “IVSTINIANA PRIMA – CARIČIN GRAD”

Pod pokroviteljstvom opštine Lebane, u organizaciji Doma kulture „Radan“, juče je počela likovna kolonija „Ivstiniana Prima – Caričin grad“ koja će trajati do 17 jula.

Pored domaćih slikara na likovnoj koloniji učestvuje još 13 umetnika iz cele Srbije: Žarko Stanković i Zorica Đorđević iz Paraćina, Irina Černjavski Šantrić iz Beograda, Dejan Milivojević iz Jagodine, Akira Mavrić iz Novog Pazara, Vesna Mihailović iz Kraljeva, Nemanja Panić, Zdravko Vučinić, Jevrosima Lukić i Miodrag Elezović iz Beograda i Đorđe Stanić i Miljana Drašković iz Užica.

Umetnike su danas posetile pomoćnica predsednika opštine Nataša Stojanović i direktorka Doma kulture Ivana Krstić.

Kako je kazala Nataša Stojanović velika je čast da se ova likovna kolonija ponovo održava posle više godina. Ona je dodala da posle kolonije ostaju vrhunska umetnička dela koja su ponos Lebana.

Direktorka Doma kulture u Lebanu Ivana Krstić pozdravila je umetnike i zahvalila im što su izdvojili svoje vreme kako bi došli u Lebane.

Umetnici nisu krili zadovoljstvo što će moći da rade u ovom ambijentu što će im omogućiti da svoje inspiracije dobiju u svevremenskom Caričinom Gradu. Umetnici će boraviti u vizitorskom centru “Teodora” u podnožju Caričinog grada, a svoja dela će ostaviti organizatoru likovne kolonije, Domu kulture “Radan”.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.