Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Počela realizacija projekta „Matura 2019“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova započeli su sa realizacijom projekta „Matura 2019“, čiji je cilj povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

 

Tokom ovog projekta naši policijski službenici maturantima su održati predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

 

Takođe, policija je i prethodnih godina sprovodila projekat „Matura“ i možemo reći da je dao dobre rezultate tako da za vreme i nakon matruskih večeri, na području koje pokriva naša Policijska uprava nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

 

U dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

 

Komentari su zatvoreni.