Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Pokretni mamograf od ponedeljka u Lebanu

Od ponedeljka, 04.februara, pokretni digitalni mamograf će biti u Lebanu, dostupan svim sugrađankama opština Lebane,Bojnik i Medveđa, starosti između pedeset i šezdeset devet godina. Tim povodom, Lebane su u petak posetili direktor Centra za radiologiju KC Niš, prof.dr Dragan Stojanov i glavni tehničar Ivica Milošević i na radnom sastanku sa direktorkom Doma zdravlja Lebane dr Vladanom Stanojevićem,dogovoreno je na koji način će se skrining kampanja, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja, odvijati u Lebanu .

 

Mamograf će biti instaliran ispred Doma Zdravlja u Lebanu, idućeg ponedeljka, da bi već prve pacijentkinje pregled obavile u utorak 05. februara.

Dogovoreno je da dnevno,od ponedeljka do subote, u terminu između 9:00 i 15:00 sati bude pregledano 40 žena.

Pregled je besplatan i može se obaviti uz zdravstvenu knjižicu, koja ne mora biti overena. Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su za žene između četrdesete i pedesete godine starosti.

Zakazivanje pregleda na telefonski broj 016/843-030.

Svi rezultati dostavljaće se Domu zdravlja, da bi se napravila jedinstvena baza podataka. Ukoliko bude pozitivnih nalaza pacijentkinje će se odmah upućivati na dalje lečenje.Pokretni mamograf će biti u Lebanu sve dok bude zainteresovanih sugrađanki za pregled.

Ovo je pravi način da se promene na dojci otkriju u što ranijem stadijumu i ako je potrebno preduzmu mere lečenja, jer je pri ranom otkrivanju rak dojke izlečiv.

 

Komentari su zatvoreni.