Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Poljoprivrednim proizvođačima iz Bojnika uručeni ugovori za nabavku nove opreme i mehanizacije

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede u Bojniku, uručio je 45 ugovora poljoprivrednim proizvođačima koji se odnose na subvencionisanje nabavke nove opreme i mehanizacije, a u okviru treće faze ovog programa.

Ukupan iznos novčanih sredstava iz budžeta u ove svrhe je milion i osamstotina sedamdeset pet hiljada i sedamstotina dvadeset devet dinara.
Kako je istakao pomoćnik predsednika opštine Bojnik Saša Cakić sredstva su već uplaćena na tekuće račune poljoprivrednika . On je istovremeno najavio i da će preostalih 29 proizvođača u sklopu četvrte faze programa potpisati ugovore 30 avgusta .

Ova sredstva doprineće u značajnoj meri razvoju poljoprivredne proizvodnje jer je nabavka nove opreme u tom poslu najbitnija, ističe poljoprivrednik Saša Dinić iz Stuble.
Kako zaključuje pomoćnik predsednika opštine Bojnik Saša Cakić ove godine preko 300 domaćinstava je iskoristilo programe subvencija koje je dala lokalna samouprava i pozvao poljoprivrednike da apliciraju za programe iz oblasti stočarstva za šta je iz budžeta obezbeđeno 3,3 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni.