Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Pomozimo Mariji Jovanović iz Bojnika da pobedi opaku bolest

Povodom dečije nedelje Predškolska ustanova “Đuka Dinić” Bojnik u centru Bojnika organizovala je prodaju dečijih radova radi prikupljanja novčanih sredstava za Humanitarnu akciju “Pomozimo Mariji da pobedi opaku bolest”!

Na zahtev i uz saglasnost roditelja sedmogodišnje Marije Jovanović kod koje je dijagnostifikovana Neoplasma malignum sinus maxillaris(tumor sinusa). Predškolska ustanova „Đuka Dinić“ Bojnik je sazvala grupni Roditeljski sastanak i upoznala reditelje sa zahtevom. Predškolska ustanova uz dobijenu dokumentaciju i uz saglasnost Upravnog odbora i Saveta roditelja pokrenula je 19.09.2018. godine u saradnji sa Lokalnom samoupravom i svim javnim ustanovama opštine Bojnik Humanitarnu akciju za pomoć maloj Mariji, kazala je v.d. direktorka PU Đuka Dinić Biljana Stojanović.

Kutije „ZA POMOĆ MALOJ MARIJI“ postavljene su na sledećim mestima:

Predškolska ustanova „Đuka Dinić“ Bojnik;

Opština Bojnik

Ustanova sportska hala i Turistička organizacija Bojnik;

O.Š. „Stanimir Veljković-Zele“;

Dom zdravlja Bojnik;

Policijska stanica Bojnik;

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ i Dom kulture Bojnik;

Tehnička škola „Boško Krstić“ Bojnik

O.Š. “Stojan Ljubić” Kosančić

Pozivamo sve humane ljude, dobre volje, da doniraju novčana sredstva kako bi produžili jedan mladi život.

Petočlana porodica Jovanović je socijalno ugrožena. Prvi simptomi bolesti kod Marije javili su se aprila meseca,a već u julu ona je izgubila vid.Ona se leči na Institutu za majku i dete, kažu da dobro podnosi hemioterapije, ali je potrebna operacija. Ovih dana očekuje se odluka komisije, da li će ona biti operisana ovde ili u inostranstvu o trošku države  i iz tog razloga još uvek nije objavljen broj žiro računa, kazala  je direktorka Biljana Stojanović.

Komentari su zatvoreni.