Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

POVODOM PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA 1918. GODINE U LESKOVCU DANAS KRAJ SPOMENIKA U CENTRU GRADA POLOŽENI VENCI I CVEĆE

Polaganjem venaca kraj spomenika oslobodiocima u centralnom gradskom parku obeležene su danas 102 gdine   od proboja Solunskog fronta. U Prvom svetskom ratu poginulo blizu milion i 300 hiljada ljudi ili 60 odsto  od ukupne muške populacije.

O ovom važnom istorijskom događaju govorio je načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić koji je podvukao da od ove godine naša država zajedno sa Republikom Srpskom obeležava i nacionalni praznik Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Danas, na dan   proboja Solunskog fronta odajemo počast našim precima koji su se borili za svoju otadžbinu i slobodu svojih ognjišta,rečeno je ovom prilikom.

Kraj spomenika Palim ratnicima u ratovima 1912-1920,u centralnom gradskom parku vence i su položili, u ime Jablaničkog okruga njegov načelnik Miloš Ćirić , u ime grada Leskovca zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović  , predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Gradski odbor SUBNOR-a, Savez potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920, Savez rezervnih vojnih starešina, Udruženje vojnih penzionera Leskovac i Organizacija boraca veterana rata od 1991-1999. godine Republike Srbije sa sedištem u Leskovcu.

Bratislav Lekić

Komentari su zatvoreni.