Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

PREDSEDNIK OPŠTINE LEBANE IVAN BOGDANOVIĆ OBIŠAO JE RADOVE KOJI SE IZVODE NA ASFALTIRANJU PUTA U SELU ŠUMANU

Ovo je drugi krak koji se asfaltira u Šumanu, odnosno posle mahale Đorđinci, danas se pristupilo radovima u mahali Kmetovci.

Kako je kazao predsednik opštine Ivan Bogdanović dužina puta u mahali Đorđinci, gde je asfaltiranje završeno pre desetak dana iznosi 1.400 metara, a u mahali Kmetovci 700 metara.

On je dodao da se ovi radovi odvijaju na osnovu javne nabavke i da je njihova vrednost 7 miliona 966 hiljada dinara sa PDV-om. Asfaltiranje ovog puta omogućiće meštanima nesmetano bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom i lakši plasman proizvoda.

- Advertisement -

Predstavnik mesne zajednice Šumane, Igor Mitrović ističe da će asfaltiranjem puta biti sprečen odliv stanovništva iz ovog kraja. On je dodao da mahala Kmetovci ima 20 domaćinstava, od toga je sedamnaestoro dece, a mnogi meštani rade ili na svom imanju ili su zaposleni u brojnim fabrikama.

Baka Leposava Stanković nije krile radost što je asfalt napokon stigao do mahale Kmetovci. Ona ističe da je najveća sreća kada se stvaraju uslovi za nesmetano bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom čime se sprečava odlazak mladih iz seoskih sredina i lečenje staračkog stanovništva.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je podvukao da su u Lebanu u toku pripremni radovi na asfaltiranju Zmajeve ulice, ulice Svetog Nikole i Đurđevdanske ulice.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.