Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Predsednik Vučić otvorio auto-put kroz Grdelicu i poručio da je Srbija uspela da izgradi sve što generacije nisu mogle

”Auto – put na Koridoru 10 koji smo završili danas u Grdeličkoj klisuri pokazuje kako možemo da premostimo sve teškoće i kada niko u to ne veruje”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na trasi novoizgrađenog auto – puta kod Kosine 2, gde se ranije više puta obrušavao potporni zid.

“Građevinari su najzaslužniji, a država je obezbedila finansije i izborila se sa bezbroj problema tokom gradnje. Južni krak je za nas i nauk za budućnost kako da radimo i izbegnemo greške”, rekao je Vučić i zamolio medije da predstave javnosti poduhvat koji je izveden. Kako je rekao, svi znaju šta ima u nekim drugim zemljama i gradovima, ali ne znaju šta imamo u Grdelici, Bujanovačkoj banji, Vršcu, Subotici…

“Ovo će biti prilika za dobar tranzitni saobraćaj, ali i da građani upoznaju svoju zemlju. Vlasina nije nikad bila bliža, svi mogu da upoznaju svoju otadžbinu. Ovaj auto – put je simbol kako možemo da savladamo prepreke”.

Vučić je čestitao svima koji su učestvovali u tom projektu na ogromnom uspehu.

Predsednik ističe da je ovo veliki dan za celu Srbiju i da je ponosan na ono što je urađeno, jer će to ostati za buduće generacije.

“Neće se ljudi sećati za 30 godina da li smo za pet godina uvećali BDP za šest ili sedam milijardi, a neki nisu ni 700 miliona za svojih pet-šest godina. Sećaće se onoga što ostaje iza nas – puteva, bolnica, škola. To je budućnost Srbije”, rekao je Vučić. Kako je dodao, u Grdelicu je stiglo nekoliko manjih investitora, ali će biti potrebno za ovaj deo Srbije obezbediti jednog tekstilonog investitora.

Predsednik Vučić se u Vladičinom Hanu, kod mosta Vrla, koji je osvetljen u bojama srpske zastave, uz vatromet, obratio građanima i poručio da je Srbija uspela da izgradi sve što generacije nisu mogle i da treba da budemo ponosni najepšim mostom i autoputem koji Evropa ima, a koji će biti za našu decu i budućnost.

“Ovo jesmo mi i ovo jeste Srbija, nema lepše zemlje od naše Srbije, nema zemlje koju više volimo i nema ponosnije zemlje od Srbije i nema naroda koji poput našeg može da kaže da je uspeo toliko da izgradi i promeni sebe i svoju zemlju kao što smo mi uspeli u proteklih nekoliko godina”, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je citirao Ivu Andrića koji je pisao: “Jedna velika građevina koja je dugovečna, korisna i lepa, ne menja samo izgled i značaj kraja u kome se nalazi nego ima i duboke veze sa narodom koji se njom služi. Narod preko podviga svojih pojedinaca stvara građevinu na sliku i priliku svojih najdubiljih težlji i osobina, a te građevine polagano i stalno utiču na karakter naroda, jer nema slučajnih građevina izdvojenih iz društva i njegovog razvitka”.

Svečanosti otvaranja autoputa prisustvovao je veliki broj građana, članova Vlade Srbije, diplomatskog kora, predstavnika lokalnih samouprava i upravnih okruga, privrednika i drugih gostiju. Prisutvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Srbija će sa otvaranjem deonice auotputa u Grdeličkoj klisuri imati povezan autoput od severa do juga, na celoj glavnoj trasi Koridora 10 od Batrovaca na granici sa Hrvatskom do Preševa na granici sa Makedonijom, kao i severni krak od Horgoša ka jugu.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas lokaciju Kosina 2 na Koridoru 10, gde je porazgovarao sa radnicima koji su savladali kosinu koja je izazivala mnogo problema i poručio im da auto – put izgleda veličanstveno. Upitao je radnike da li im je bilo teško i da li su sada zadovoljni, na šta su oni potvrdno odgovorili.

Pojasnili su mu da je zaštitna galerija jedan od najlepših objekata na Koridoru, i predočili mu kako su tekli radovi i na koji način je Kosina savladana. Neki od radnika rekli su mu da dolaze iz Bele Palanke, Surdulice i Crne Trave, na šta je predsednik konstatovao da su radnici često iz tih mesta, i uz osmeh dodao da “nema građevinca bez Crne Trave”.

Predsednik im je zahvalio na predanom radu, jer su uradili veliku stvar za Srbiju i dodao da će njihova deca znati da su oni završili Koridor 10 i da treba da budu ponosni na to.

 

Komentari su zatvoreni.