Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Predsedništvo Koordinacionog tela i raspodela sredstava za opština Preševo, Bujanovac i Medveđu

Sednica Predsedništva Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu održana je 28. marta u Beogradu.
Na dnevnom redu našle su se sledeće tačke:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Predsedništva
2. Izveštaj o aktivnostima Koordinacionog tela
3. Izveštaj službe Koordinacionog tela o realizovanom budžetu za 2017. godinu
4. Izmene i dopune Programa rasporeda i korišćenja sredstava Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu za 2017. godinu
5. Raspored transfernih sredstava opštinama po planu budžetu za 2018. godinu
6. Program rasporeda i korišćenja sredstava Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu za 2018. godinu
7. Razno

Na sednici Predsedništva donešen je program rasporeda i korišćenja sredstava iz Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu za 2018. godinu u sledećim iznosima: za opštinu Medveđa opredeljeno je 44.503.110,00 dinara, opštini Preševo dodeljen je iznos od 104.713.200,00 dinara i za opštinu Bujanovac 112.566.690,00 dinara.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković osvrnuo se i na bezbedonosnu situaciju u ove tri opštine i rekao da je stabilna, bez političkih ispada ili narušavanja bezbednosti.
„U Medveđi je situacija stabilna, a saradnja Srba i Albanaca je na najvišem nivou. Mi ne delimo probleme opštine na dva dela, oni su za sve nas isti. Potrebna su nam nova radna mesta za mlade i bolje korišćenje prirodnih bogatstava koje imamo. Što se tiče rasporeda sredstava iz Koordinacionog tela, u odnosu na 2017. godinu, opština Medveđa je dobila za 8 miliona dinara veći iznos sredstava što je pomak za našu opštinu“ – istakao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Komentari su zatvoreni.