Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Predstavljeni rezultati projekta „Uspostavljanje podrške u učenju za decu u Leskovcu“

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju,održan je okrugli sto na kojem su predstavljeni rezultati projekta „Uspostavljanje podrške u učenju za decu u Leskovcu“.

Na okruglom stolu o Programu podrške u učenju za decu govorili su predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad partner na projektu, direktori osnovnih škola koje učestvuju u programu, asistentkinje koje rade sa decom u školama, kao i predstavnici udruženja Narodni parlament koje realizuje projekat.   

Program podrške u učenju namenjen je deci iz osnovnih škola.Angažovali smo tri asistentkinje odnosno učiteljice sa evidencije NSZ, koje u pet osnovnih škola na dnevnom nivou dodatno rade sa učenicima od prvog do četvrtog razreda kojima je to potrebno, kazala je Ana Pecarski iz Udruženja Narodni parlament.

Na početku projekta nije bilo lako, jer je trebalo ubediti kako roditelje, tako i učitelje da je projekat ozbiljan, a samim tim i privoleti decu da prisustvuju našim časovima. Međutim kako je vreme odmicalo časovima se pridruživao sve veći broj dece, koja redovno prisustvuju i napreduju u skladu sa svojim mogućnostima, kazala je učiteljica Milica Stojilković Mujović.

Projektom su obuhvaćene osnovne škole Vuk Karadžić, Vasa Pelagić,Vožd Karađorđe i Josif Kostić.

Projekat čija je vrednost 16 hiljada evra finansira Švajcarska razvojna agencija Swis Pro.

Komentari su zatvoreni.