Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Prijem za gradonačelnika grada Vrhnike iz Slovenije

Gradonačelnik grada Vrhnike iz Slovenije, Daniel Cukjati, danas je sa svojim saradnicima stigao u Leskovac na jubilarnu 30. Roštiljijadu.

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović je tim povodom priredio prijem za gradonačelnika Cukjatija i njegove saradnike, nakon čega su održali zajedničku konferenciju za medija.

„Leskovac i Slovenija neguju prijateljske odnose i dobru saradnju i velika nam je čast što imam priliku da tu tradiciju produbim i nastavim. Grad Vrhnika karakteriše predivna, očuvana priroda, mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, ali i gostoljubivost i pozitivan duh. Predstavnici Turističke organizacije Leskovac su nedavno imali prilike da se u to uvere kada su posetili ovo mesto u blizini Ljubljane povodom promocije 30. jubilarne Roštiljijade. Imamo priliku da na delu pokažemo zašto Roštiljijada decenijama nosi epitet najprestižnijeg festivala gurmanluka. Iskoristićemo tu priliku da vas domaćinski ugostimo i predstavimo mnogobrojne lepote i znamenitosti našeg kraja“ – rekao je gradonačelnik Cvertanović i dodao da je koncerte leskovačke Roštiljijade posetilo preko 200 hiljada njudi i da posećenost raste kako se vikend približava.

Gradonačelnik Vrhnike, Danel Cukjati se zahvalio na gostoprimstvu i rekao da su Slovenija i Srtbija povezane na mnoge načine.
Imali smo sreću da se u našem gradu otvori etno restoran „Leskovac“ i da se na taj način povežemo sa Vašim gradom. Slovenci Srbiju poznaju po roštilju i Leskovcu i po trubi i Guči. Ovakvi susreti su prilika da unapredimo naše odnose i povežemo naše narode“ – naglasio je Cukjati.
Ovom prilikom konstatovano je da pored kulturne saradnje dva grada moraju što tešnje i ekonomski da se povežu.

Komentari su zatvoreni.