Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

guy fucking a friend sister he like when his friend sister jack him off.free sex homemade porn pawg with bubble butt n dildo. oral pleasure session with lewd babe.website sexy woman is horny and she has her pussy on fire.

PRIORITET DRŽAVE JE DA SE ZAUSTAVI OPADANJE STOČNOG FONDA

U Srbiji je stočni fond za poslednjih 30 godina prepolovljen, a posebno zabrinjava što se smanjuje i rasplodno stado, pa ako se hitno ne preduzmu mere za zaustavljanje tog trenda biće potrebno mnogo godina da se stočarstvo oporavi, upozoravaju stručnjaci i proizvođači.

„Upalilo se crveno svetlo koje upozorava da je stočarstvo u Srbiji u dubokoj krizi. Smanjuje se ne samo stočni fond, namenjen tržištu već i osnovno rasplodno stado osnovnih vrsta stoke. Neshvatljivo je da se to dešava u zemlji koja spada u deset najvećih izvoznika kukuruza u svetu“.

Prema podacima RZS u Srbiji je za 11 meseci prošle godine od 1. januara do 1. decembra u odnosu na isti period 2020. smanjen broj krava za tri odsto, svinja za 3,9, koza 3,6 dok je povećan broj ovaca za 0,6 odsto. U odnosu na desetogodišnji prosek (2011–2020), ukupan broj goveda manji je za 5,1 odsto, svinja za 6,5 odsto, koza za 6,7 odsto i živine za 9,5 odsto, a veći je broj ovaca za 1,8 odsto.

- Advertisement -

Kako je u izjavi za TV 4S kazao savetodavac PSSS-a u Leskovcu Dejan Ranđelović da na teritoriji Jablaničkog okruga ima trenutno 17.116 grla goveda, a od tog broja polulaciju krava čini oko 50 odsto. On dodaje da je u poslednje dve godine primetan osetan pad stočnog fonda za oko 6.500 grla goveda, ali se radi na tome da se ovaj trend zaustavi raznim subvencijama države i lokalnih samouprava.

U Srbiji se stočni fond samanjuje od 1990. godine, a kako „padaju“ brojevi može se shvatiti ako se prati trend od 2000. godine kada je uzgajano 1,27 miliona goveda, a 2019. godine taj broj je pao na 878.000, svinja je 2000. godine bilo četiri miliona, 2019. oko 2,79 miliona. U ovom periodu je porastao jedino broj ovaca zbog uvođenja subvencija, pa je 2000. godine bilo 1,6 miliona, a 2019. godine 1,77 miliona.

Ono što je imperativ je da se preduzme niz mera koje bi zaustavile gašenje stočarstva, od dupliranja agrarnog budžeta sa pet na deset odsto, povećanja subvencija, zaštite domaće proizvodnje i zaustavljanja uvoza mesa ističu poljoprivredni stručnjaci.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.

fappornvideos.com cute asian teen deeply fucked at home. tamil girls penelope stone. yourpornsite.me