Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Prva Traktorijada održana u Gornjj Jajini

U selu Gornja Jajina održana je prva Traktorijada. Inicijator ove manifestacije je Poljak Marčin Obalek koji traktorom putuje po svetu i organizacijom ovakvih događaja, promoviše značaj poljoprivredne proizvodnje.

Grad Leskovac posmatra poljoprivredu kao jednu od najvažnijih razvojnih šansi, pa će naredne godine povećati izdvajanja za ovu oblast sa 85 na 100 miliona dinara, kazao je otvarajući Traktorijadu pomoćnik gradonačelnika Leskovca Milan Stojković.

Drago mi je da je leskovački kraj postao deo vaše rute. Vaša divna inicijativa je odlična prilika da se poljoprivredni proizvođači druže, razmene iskustva, sazanaju nešto novo, dođu do novih ideja i unaprede svoju poljoprivredu proizvodnju, poručio je pomoćnik gradonačelnika u svom obraćanju Marčinu Obaleku, izrazivši nadu da će naš gost Iz Leskovca poneti samo lepe utiske i da ćete u skorijoj budućnosti ponovo biti naš gost.

Marčin Obalek je kazao da želi da se prodube odnosi između Srbije i Poljske, ali i želju da Leskovac postane grad pobratim sa jednim poljskim gradom.

Ova manifestacija okupila je tridesetak ljubitelja traktora i poljoprivrednika koji su je podržali, a zatim mini defileom prošli Gornjom Jajinom.

Komentari su zatvoreni.