Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Prvo mesto na ovogodišnjoj Pasuljijadi pripalo je ekipi ,,Twins ,, iz Bojnika

U organizaciji Planinarsko-biciklističkog kluba „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika, a  pod pokroviteljstvom opštine Bojnik na platou ispred Sportske hale u Bojniku, održana je tradicionalna manifestacija treća po redu „Pasuljijada-Bojnik 2019“ , takmičenje u pripremi planinarskog pasulja.
Ove godine takmičilo se 16 ekipa iz Bojnika,Leskovca,Lebana i Čečine, dok je nekoliko ekipa bilo van takmičarske kategorije,kaže potpredsednik Planinarsko-biciklističkog kluba „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika Boban Petrović.
Prvo mesto na ovogodišnjoj Pasuljijadi pripalo je ekipi ,,Twins ,, iz Bojnika, drugo ekipi ,,Mačori,, iz Čečine i treće mesto osvojila je ekipa Sportska hala  Bojnik.
Nagradu publike osvojila je Ustanova Dom kulture, dok je nagrada za najuređeniji štand pripala ekipi Narodna biblioteka ,,Vuk Karadžić”.
Ekipe su mogle da imaju 2 člana, do 4 gosta koji su pomagali  u pripremi pre kuvanja pasulja. Namirnice za kuvanje, pasulj i opremu za kuvanje donela je svaka  ekipa koja se takmiči. Pasulj se kuvao u kotlićima od 6 do 15 litara.
Za pobednike su obezbeđeni pehari i diplome, kao i nagrade za prva 3 mesta.

Komentari su zatvoreni.