Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

SINOĆ U LESKOVCU ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SUTUACIJE

Na sednici  Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana sinoć analizirana je  epidemiološka situacija i imenovan stručno – operativni tim čiji je zadatak smirivanje žarišta u kompaniji „Yura“.

Podatke o eidemiološkoj situaciji u Leskovcu i Jablaničkom okrugu iznela je dr Aleksandra Nikolić, v.d. direktora Zavda za javno zdravlje Leskovac.

Ona je kazala da je u fabrici Jura juče registrovan jedan slučaj, ukupno je obolelo 114 lica i situacija se poboljšava, a čekaju rezultati za 111 uzoraka. Procenat pozitivnosti iznosi 1,62%. U Leskovcu je od početka epidemije na teritoriji okruga registrovano 614 slučajeva od toga u gradu Leskovcu 438, Vlasotincu 113, Lebanu 32, Bojniku 27 i Medveđi 4. Od jutros su stigli rezultati za 331 lice, od čega je negativno 323 a pozitivno osam lica i došlo je do smanjenja procenta pozitivnosti i on na nivou okruga iznosi 2,41, a na teritoriji grada Leskovca 2,72%.

Druga tačka dnevnog reda na ovoj sednici odnosila se je  na preporuku Zavoda za javno zdravlje o formiranju stručno operativnog tima za kontrolu propisanih mera zaštite u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom korona u fabrici Jura, kao i kontrolu sprovođenja mera u posebno ugovorenom prevozu za zaposlene u ovoj kompaniji.Zadatak stručno-operativnog tima je da nadgleda poštovanje propisanih mera u kompaniji Jura, kao i mere koje se tiču posebno ugovorenog prevozu za zaposlene, ali i javnom gradskom prevozu.

Komandant štaba i gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović je govorio o sastanku u Vranju koji je održan na poziv ministra zdravlja Zlatibora Lončara, na kojem je utvrđeno da je epidemija na jug Srbije došla sa nedelju dana zakašnjenja, te da je i dalje veoma važno da svi budemo na oprezu jer postoji rizik od nastavka širenja epidemije.

Na ovoj sednici još jednom je upućen apel građanima da se drže mera koje se odnose na sprečavanje širenja koronavirusa

Komentari su zatvoreni.