Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICI NIKOLE TESLE U VINARCU

Danas je u ulici Nikole Tesle koja spaja Vinarce i Donje Stopanje održana konferencija povodom rekonstrukcije vodovodne mreže u dužini od 580 metara za koje je iz budžeta grada izdvojeno 4,9 miliona dinara. Rok za izvođenje ovih radova koji su počeli 10. septembra je 40 dana.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao radove i istakao da je Vinarce jedno od najvećih naseljenih mesta u leskovačkom kraju. Vinarce ima oko 3000 stanovnika i naš zadatak je da svim stanovnicima obezbedimo električnu energiju, vodovodnu, kanalizacionu i putnu infrastrukturu. Mi smo za sve ovo vreme uložili milijardu i 800 miliona u putnu infrastrukturu, 750 miliona u vodovodnu i 40 miliona dinara u kanalizacionu mrežu, istakao je Cvetanović.

- Advertisement -

Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ je kazala da je  ova vodovodna mreža  prečnika 160 sa odgovarajućim brojem protivpožarnih hidranata. Ona je dodala da će se izvršiti i povezivanje na postojeću mrežu i prevezivanje svih korisnika. U toku ove nedelje biće izvedeni i radovi na državnom putu 158 na putu Živkovo- Pečenjevce u dužini od 730 metara a i radovi na nadvožnjaku kod petlje Bobište gde će takođe biti urađen završni sloj asfalta.

Katarina Marjanović, predsednik Saveta mesne zajednice se u ime meštana Vinarca zahvalila gradu i gradončelniku na izdvojenim sredstvima istakavši da ova investicija ima veliki značaj za bolji životni standard stanovnika ovog mesta.

 „Ova vodovodna mreža je stara i dotrajala, često se dešavaju havarije i kvarovi zbog čega su meštani često ostajali bez vode satima. Rekonstrukcija vodovodne mreže će obezbediti kontinuirano vodosnabdevanje.“

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.