Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

guy fucking a friend sister he like when his friend sister jack him off.free sex homemade porn pawg with bubble butt n dildo. oral pleasure session with lewd babe.website sexy woman is horny and she has her pussy on fire.

SUTRA JE VELIKI HRIŠĆANSKI PRAZNIK POKROV PRESVETE BOGORODICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Pokrov Presvete Bogorodice, veliki hrišćanski praznik.

Pokrov Presvete Bogorodice, zaštitnice hrišćanskog sveta jedan je od najvećih posvećenih Bogomajci, a obeležava se sećanje na njeno čudesno pojavljivanje.

Prema predanju, ona se pojavila za vreme molitve u carigradskoj Bogorodičnoj crkvi 911. godine. Jevanđelsko predanje kaže da je bila obučena “u zlatokrasnu porfiru i sva je blistala u neiskazanom sjaju, okružena apostolima, svetiteljima, mučenicima i devicama”, a u rukama je imala veliki šal kojim kao da je pokrivala narod.

- Advertisement -

Zbog toga se ona na pravoslavnim ikonama pojavljuje sa pokrovom u rukama okružena svetiteljima u belim haljinama. Njena odežda je simbol pokroviteljstva i zaštite od gladi, bolesti i pomora.Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljicu i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima.

Svi koji veruju u Bogorodicu i obeležavaju Pokrov Presvete Bogorodice na ovaj dan obavezno treba da izgovore reči: “Raduj se Radosti naša i prekrij nas od svakog zla časnim omoforom tvojim”. Koga Bogorodica prekrije svojim pokrovom on postaje nevidljiv za zle duhove i nečastive sile.

Pokrovu Presvete Bogorodice posvećen je manastir u Đunisu, koji se nalazi na mestu susreta Milojke Jocić sa Devom Marijom. U manastiru se čuva dragocen kamen, koji je prema predanju 24-og jula 1898. godine bacila Bogorodica zahtevajući da se na mestu na koje je pao podigne crkva.

Manastir Đunis je postao jedno od najvećih svetilišta u Srbiji, te se svakog oktobra, o danu Pokrova Presvete Bogorodice, okuplja po nekoliko hiljada vernika kako bi prisustvovali celonoćnom bdenju i jutarnjoj liturgiji.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.

fappornvideos.com cute asian teen deeply fucked at home. tamil girls penelope stone. yourpornsite.me