Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Tim iz Leskovca osvojio prvo mesto na takmičenju “Svetionik znanja”

Tim iz Leskovca u sastavu Milan Milenković, Aleksandar Milovanović, Anđela Micić i Jovan Matić osvojio je prvo mesto na takmičenju za najbolji projekat “Svetionik znanja” proteklog vikenda na Zlatiboru.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji. Nagradu je uručio projektni menadžer “Svetionika znanja” Aleksandar Jakovljević.

Tim iz Leskovca je pobedio sa projektom “Leskovački kraj u srednjem veku”. Projekat promoviše kulturno i istorijsko nasleđe Leskovačkog kraja.

Projekat “Svetionik znanja”, koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Majdanpek, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz inostranstva i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

Komentari su zatvoreni.