Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Tribina fondacije „Tijana Jurić“- „Ukradena bezbednost“ u Leskovcu

Fondacija „Tijana Jurić“, u saradnji sa Lokalnom samoupravom i Centrom za socijalni rad, organizovala je tribinu pod nazivom „Ukradena bezbednost“.

Tribina koja je namenjena učenicima srednjih škola i roditeljima koji nemaju priliku da se često informišu o svim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu, održana je u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu.
Cilj ove tribine je edukacija dece, omladine, roditelja i prosvetnih radnika o trgovini ljudima, trgovini organima, seksualnoj i radnoj eksploataciji, merama opreza i zaštite dece od zanemarivanja i zlostavljanja.

,, Nestaje mnogo dece u našoj zemlji, prošle godine nestalo je 1.594 dece u Srbiji i to je zvanični podatak Ministarstva unutrašnjih poslova. Jedanaestoro dece nismo uspeli da pronađemo do kraja godine i to je jedan podatak koji mora sve da nas zabrine, pre svega zašto nam deca odlaze od kuće. Pedofilija je takođe u Srbiji u ekspanziji, upravo zbog toga što mi još uvek nismo dorasli internet tehnologiji, ali moramo da radimo na tome” , istakao je osnivač fondacije Igor Jurić.

Na tribini pored Igora Jurića, govorio je i autor knjige „Armagedon“ Vlada Arsić.
Roman „Armagedon“ inspirisan je potresnim i užasnim istinitim nesrećama koje su se dogodile na teritoriji Republike Srbije. Iako gorko potresna i stvarna, ova knjiga ne samo da razotkriva načine na koje predatori vrebaju svoje žrtve, već predstavlja i edukativno štivo za svakog roditelja.
Roman „Armagedon“ izašao je iz štampe u trenutku kada je čitava Srbija tragala za nestalom devojčicom iz Subotice, Tijanom Jurić. Tek kada smo saznali za njen kobni udes, kada je već sve bilo gotovo, neko je primetio da je skoro istovetan slučaj već opisan u knjizi koja je pisana mesecima ranije. Naravno, niti je knjiga proročka niti sam ja kakav prorok, već jednostavno postoji obrazac ponašanja samih nasilnika koji će žrtvu pre lišiti života nego što će dozvoliti da ga sutra prepozna, prijavi i suoči s posledicama nedela, kazao je autor Arsić.

U prepunoj sali Narodnog pozorišta prisutnima se u ime Lokalne samouprave obratio i direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu, Predrag Momčilović.

U okviru tribine prikazan je  dokumentarni film koji se bavi ovom problematikom.

Komentari su zatvoreni.