Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U BOJNIKU DANAS ODRŽANA 9. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su najpre razmotrili i usvojili Predlog Odluke o pristupanju izradi Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bojnik.

Kako je u obrazloženju kazao načelnik opštinske uprave Nebojša Stanković ovom odlukom uređuje se pravni status mesne zajednice, njeno obrazovanje ili promena područja, prava i dužnosti, broj članova saveta i njegovog raspuštanja, način odlučivanja o mnogim pitanjima, finansiranja, kao i druga pitanja od značaja za njeno funkcionisanje i rad.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bojnik za 2021. godinu.

Kako je kazao službenik Opštinske uprave Danilo Krivokapić ovaj plan usaglašen je u potpunosti sa Nacionalnim lokalnih akcionim planom zapošljavanja, s tim što su od programa zadržani samo javni radovi jer će se primenom ove mere u radni proces uključiti veliki broj nezaposlenih lica.

Odbornici su razmotrili i Predlog Pravilnika o sufinansiranju mera energetske tranzicije, a u skladu sa planovima resornog ministarstva u ovoj oblasti, kako je rečeno ove mere sprovodiće se putem sufinansiranja privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Bopjnik i cilj je povećanje energetske efikasnosti putem poboljšanja energetske efikasnosti. Suma predviđena u ove svrhe je dva miliona dinara uz milion koji daje lokalna samouprava, a milion Ministarstvo enegretike.

- Advertisement -

Na sednici je usvojen i set Predloga Odluka o građevinskom zemljištu i Predloga Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom.

U tom cilju formirana je i Komisija koja će pripremati i rukovoditi tim procesom.

U obrazloženju načelnik Opštinske uprave Nebojša Stanković je kazao da se na ovaj način stvaraju uslovi za pribavljanje i otuđivanje zemljišta i nepokretnosti.

Odbornici su doneli odluku da funkciju v.d direktora Ustanove dom kulture „Bojnik“ i u narednom periodu obavlja Nenad Jovanović.

Na ovoj sednici imenovani su i pojedini novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora Ustanove Dom kulture i Sportskog centra.

Ova sednica je održana uz puno poštovanje svih epidemioloških mera zaštite od virusa kovid 19 u Ustanovi Dom kulture.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.