Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Bojniku potpisan ugovor za infrastrukturno opremanje Agro biznis zone

U Bojniku je potpisan ugovor sa izvođačem radova za projekat ,,Infrastrukturno opremanje Agro biznis zone u Kosančiću”.
Za izgradnju komunalne infrastrukture u agro-biznis zoni u Kosančić u Evropska unija je prekoEU PRO programa za realizaciju projekta izdvojila milion evra, a Vlada Republike Srbije 26 miliona dinara.
Ugovor su potpisali predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i Đorđe Aleksić ovlašćeni predstavnik grupe ponuđača koju čine preduzeća Vodogradnja iz Pukovca, Trejs Srbija iz Niša i Elba iz Vranja.Vrednost radova je 164.973.208,80 dinara sa PDV-om.

U agrobiznis zoni su planirane četiri parcele od po pet hektara, gde će biti smešteni pogoni za preradu i polupreradu, kao i 33 hektara čistog poljoprivrednog zemljišta, a posao će u četiri pogona dobiti oko trista radnika, rekao je prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

 

Izgradnja infrastrukture u agrobiznis zoni u Kosančiću, podrazumeva izgradnju pristupnog puta,vodovoda,kanalizacije, telekomunikacione infrastrukture i snabdevanje električnom energijom, i trebalo bi da stvori uslove za privlačenje investicija i razvoj novih preduzeća, kao i povećanje sadašnje poljoprivredne proizvodnje.
Rok za završetak radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Komentari su zatvoreni.