Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U dvorištu Osnovne škole „Josif Kostić“ priređen svečani doček za prvake

U dvorištu Osnovne škole „Josif Kostić“ priređen svečani doček za 130 učenika prvog razreda ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  je istakao da je  obrazovanje prvo na listi prioriteta jer Grad Leskovac istrajno radi na stvaranju sigurne i zdrave sredine u kojoj će svako dete da raste, uči i razvija svoje potencijale. Govoreći o rekonstrukciji OŠ Josif Kostić kazao i da lokalna samouprava ne beži od odgovornosti i pristupa rešenju problema i s tim u vezi se zahvalio roditeljima, đacima i nastavnom osoblju na strpljenju zbog nepredviđenih okolnosti u vezi sa rekonstrukcijom zgrade ove škole.

 „Očigledno je ova zgrada, stara čak 165 godina, precenjena, iako očuvana, zgrada je toliko oronula da su se radovi odužili. Sama činjenica da niko do sad nije ni pomišljao da je sanira, a evidentno je da je ta sanacija bila preko potrebna, govori o tome koliko je rekonstrukcija ove značajne ustanove ozbiljan poduhvat. Ja sam danas tu kako bih vas podržao, zahvalio se na strpljenju i poručio da će radovi na školi ubrzo krenuti ponovo i vi ćete već sledeće godine časove pohađati u najsavremenijim i najlepšim učionicama u našem okrugu.“

Direktor škole se tom prilikom zahvalio Lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom na podršci i saradnji, kao i brojnim učenicima i roditeljima jer su odabrali Josif Kostić, školu koja decenijama postiže zapažene rezultate zahvaljujući kvalitetnim učiteljima i nastavnicima koji ulažu puno ljubavi i truda u mnogobrojne nastavne i vannastavne aktivnosti.

Načelnica Školske uprave je istakla da deli uzbuđenje prvaka zbog početka novog poglavlja u njihovim životima i poželela im srećan i uspešan prvi dan škole.

Upošljenici škole su za đake prvake pripremili program u okviru kog je nastupio školski hor, RK „Meteor“ kao i gimnastički klub „Dubočica“.

Komentari su zatvoreni.