Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Lebanu održana centralna proslava Dana policije

U Lebanu je održana centralna proslava Dana policije za Jablanički okrug.

Tim povopdom u Domu kulture upriličen je i progodan program koji je imao za cilj da se ukaže na značaj policije i njenu vezu sa zajednicom.
Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić naglasio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a samim tim i Policijska uprava Leskovac u proteklom periodu intenzivirala napore koji imaju za cilj modernizaciju svih službi.On je dodao da je kao rezultat toga došlo i do bržeg  rasvetljavanja svih krivičnih dela.Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem , kako je naglasio Ilić u prošloj godini on iznosi 64 procenta, u prvom kvartalu ove godine smanjen je broj izvršenih krivičnih dela za oko 17 odsto.On je podvukao da su dobri rezultati ostvareni i na polju suzbijanja narkomanije, gde je zbog nedozvoljenog posedovanja narkotika uhapšeno 36 osoba,dok su protiv 129 lica podnete krivične prijave, on je izneo i podatak da je u 933 zaplena oduzeto oko 34,5 kilograma droge tokom prošle godine.
Povodom Dana policije uručene su zahvalnice zaslužnim policijskim službenicima i predstavnicima lokalne samouprave Lebana koji je domaćin ovogodišnje svečanosti za Jablanički okrug.
U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović koji je istakao značaj uzajamne saradnje.
Policijski službenici koji su zasnovali radni odnos u proteklih godinu dana položili su i svečanu zakletvu.

U okviru akcije „Policajac u zajednici“, koja ima za cilj približavanje policije građanima i jačanje poverenja, ispred lebanskog Kulturnog centra građani su mogli da se bliže upoznaju sa radom različitih organizacionih jedinica policije, kao i da vide izloženu tehničku opremu i vozila kojima raspolaže Policijska uprava Leskovac.

Načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić podsetio je da se Dan policije slavi u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je došlo do incidenta na Čukur česmu u Beogradu između srpskih dečaka i turskih vojnika, koji je nastavljen krvavim sukobom između srpske žandarmerije i turske vojske.

Komentari su zatvoreni.