Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U LESKOVCU OBELEŽEN SVETSKI DAN TURISTIČKIH VODIČA

Na inicijativu turističkog vodiča Miroslava Aranđelovića iz Leskovca, uz učešće učenika i profesora Trgovinsko – ugostiteljske škole i Turističke organizacije grada Leskovca obeležen je Svetski dan turističkih vodiča 21. februar, uz pridržavanje svih potrebnih mera za sprečavanje širenja zaraze izazvane virusom Kovid-19. Time se i grad Leskovac pridružio skoro svim većim gradovima u Srbiji i još mnogim gradovima u preko 50 država sveta.

Učenici Trgovinsko – ugostiteljske škole su imali prilike da se upoznaju sa radom turističkog vođenja grupe, obilaskom značajnijih lokaliteta u gradu Leskovcu, kao što su Šop – Đokićeva kuća, danas sedište Turističke organizacije grada Leskovca, crkve Odžaklije, Sabornog hrama Svete trojice i kuće Bore Dimitrijevića Piksle.

Ovu kratku šetnju upotpunila je priča vodiča o zanimljivim činjenicama vezanim za Leskovac, njegove stanovnike i pobrojane objekte.

Na kraju su se svi učesnici složili da je ova inicijativa dobra i da bi trebalo uspostaviti tradiciju obeležavanja ovog dana.

Komentari su zatvoreni.