Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Leskovcu se održava Međunarodni šahovski turnir slepih i slabovidih lica

Tradicinalni 25. Međunarodni šahovski turnir slepih i slabovidih lica. povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa invaliditetom održava od 7. do 9. decembra.

Turnir slepih i slabovidih i ove godine održava se u hotelu Groš uz učešće preko 40 šahista iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Crne Gore.

Organizatori ovog turnira su Nacionalni sportski savez slepih Srbije i Opštinska organizacija slepih i slabovidih u Leskovcu, a pokrovitelj Grad Leskovac.

,,Leskovac je ovih dana centar okupljanja vrhunskih  šahista sa oštećenim vidom, koji su slika snage duha i koji pokazuju da uz čvrstu volju i motivaciju ne postoje prepreke za uspeh.Okupljanja ovog tipa dobra su prilika za druženje slepih i slabovidih osoba i sklkapanje novih prijateljstva, jer na taj način doprinosi socijalizacijiu, koja je veoma važna za osobe sa invaliditetom, kazao je u ime lokalne samouprave šef kabineta gradonačelnika Milan Ničić.

Međunarodni šahovski turnir za slepe završava se u nedelju 9. decembra proglašenjem pobednika a prema najavama organizatora pet prvoplasiranih šahista dobiće novčane nagrade.

Komentari su zatvoreni.