Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U OPŠTINI BOJNIK 26 LICA DOBILO UGOVORE O IZVOĐENJU JAVNIH RADOVA

Ova nezaposlena lica će biti radno angažovana u četiri bojnička preduzeća i ustanove. Kako je istakao predsednik opštine Nebojša Nenadović to su Ustanova kulture gde će biti angažovano sedam osoba za šta je izdvojeno 782.000 dinara.

U Javnom preduzeću Vodosnabdevanje radiće pet lica, a u tu svrhu je izdvojeno 559.000 dinara, u Turističkoj organizaciji opštine Bojnik biće angažovano šest osoba uz izdvojenu sumu od 670.000 dinara i u bojničkom Domu zdravlja biće angažovano osam osoba u šta je uloženo 894.000 dinara.

Nenadović je ponovio da je opština Bojnik uspela da kroz tri programa i to : samozapošljavanje, stručnu praksu i javne radove izdvoji u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja pet miliona iz svog budžeta, a isto toliko sumu dala je i Nacionalna služba zapošljavanja. Na ovaj način u radni proces uključeno je oko 55 osoba čime s e sa jedne strane smanjuje nezaposlenost na teritoriji Bojnika, a sa druge onemogućiti odliv mladih sa ovog područja.

Sa merama aktivne politike zapošljavanja opština Bojnik kao društveno odgovorna samouprava nastaviće i u narednom periodu.

Komentari su zatvoreni.