Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

VANREDNA SITUACJA DANAS PROGLAŠENA ZBOG POPLAVE I NA TERITORIJI OPŠTINE MEDVEĐA

Obilne kiše su u opštini Medveđa prouzrokovale izlivanje reke Jablanice kao i  Banjske reke zbog čega je na ovoj teritoriji danas proglašena vanredna situacija.

Kako je u izjavi za TV 4S kazao predsednik opštine Nebojša Arsić, zbog  velike količine vode i snega oštećen je i dalekovod, tako da je  50 odsto stanovnika ove razuđene teritorije bez električne energije.

Situaciju otežava i nedostatak signala mobilne telefonije. Velike probleme zbog nestanka struje ima Rudnik Lece gde je prekinuta proizvodnja, a problem da nastavi normalno svoj rad ima i strugara u Sijarinskoj Banji koja je pretrpela poplavu Banjaske reke.

Zbog poplava je evakuisano jedno višečlano domaćinstvo u Medveđi, a situacja je veoma ozbiljna i u naselju Popovići kod Sijarinske Banje.Voda je odnela i dva mosta u Sijarinskoj Banji, dok je u naselju Negosavlje poplavljeno nekoliko domaćinstava.

Kako dodaje Arsić mnogi seoski putevi su oštećeni zbog nanosa drveća. Na otklanjanju posledica bujičnih poplava angažovano je celo rukovodstvo lokalne samouprave, ali i vatroogasna jedinica i policija. On je naveo da su na svu sreću padavine prestale i voda je počela da se povlači, a vanredna situacija je proglašena da bi se uspostavila koordinacija svih službi i lakše pratila situacija na terenu.

Komentari su zatvoreni.