Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

„3D era mladih dizajnera“ u Leskovcu

U okviru programa podrške mladima Srbije pod nazivom „Znanje zna budućnost“ Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju i Naučni klub Leskovac dobili su podršku za relizaciju projekta „3D era mladih dizajnera“.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedila je kompanija „DIS“, rečeno je na konferenciji za medije.

Ciljevi projekta „3D era mladih dizajnera“ su  upoznavanje učenika sa tehnologijama koje im inače nisu dostupne u redovnoj  nastavi i osnaživanje resursa Naučnog kluba koji su svakodnevno dostupni školama, nastavnicima, učenicima, ali i ostalim ljubiteljima nauke i naučnih dostignuća, kazala je Emina Jovanović direktorka .

U okviru projekta će ukupno biti realizovano 40 radionica u kojima će učestvovati 80 učenika i 8 nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja iz svih osnovnih škola grada Leskovca, kazao je savetnik sektora za  projekte  i ljudske resurse Marjan Cvetanović

Učesnici će proći petodnevne obuke na kojima će se posredstvom adekvatnog plana i programa osposobiti za 3D modeliranje i finalnu izradu 3D modela.

Nakon završetka projekta, učesnici će imati prilike da i sami pokažu stečena znanja u narednim manifestacijama i aktivnostima Naučnog kluba, a sve sa ciljem promocije nauke i novih tehnologija.

 

Komentari su zatvoreni.