Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Mileva Stamenković sa porodicom dobila trajni smeštaj u zgradi za socijalno stanovanje

Porodica Mileve Stamenković posle decenija izbeglištva dobila trajni smeštaj i konačno našla mir, a radost na licima je bila primetna.

Ovaj stan je Milevi Stamenković dodeljen na korišćenje , a o tome je potpisan i ugovor sa Centrom za socijalni rad.

Angažovanjem lokalne samouprave i leskovačkog centra za socijalni rad Mileva Stamenković sa porodicom dobila je trajni smeštaj u zgradi za socijalno stanovanje u naselju Slavka Zlatanovića.

Kako je naglasio gradski većnik Vladimir Branković ova zgrada izgrađena je 2010. godine donacijom UNHCR-a i zahvaljujući saradnji  Komesarijata za izbeglice, grada Leskovac i Centra za socijalni rad. U zgaradi trenutno živi 19 porodica, odnosno 35 osoba , od čega je 15 porodica iz kategorije interno raseljenih, a 4 porodice pripadaju lokalno  socijalno ugođenom stanovništvu.

Mileva Stamenković  nova vlasnica stana sa suprugom i sinom pobegla je od rata u Bosni 1992. godine i od tada do danas nije imala normalne uslove za život. U martu mesecu otišla je na dan otvorenih vrata kod gradonačelnika Leskovca i potražila njegovu pomoć.

Kako je istakao direktor leskovačkog Centra za socijalni rad Predrag Momčilović u ovoj zgradi žive porodice koje su u uslovima socijalne zaštićenosti i čiji fnansijski limit  ne prelazi prosečna primanja na teritoriji grada Leskovca.

Komentari su zatvoreni.