Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam boravio u Leskovcu

Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam boravio je u Leskovcu.

Ekselencija Adam i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sastanku su razgovarali o razvoju ekonomske saradnje Leskovca i Belgije, o boljoj saradnji između fabrika, kakvu imaju belgijski „Bloks“ i firma „Leskobegs“, posebno istakavši mogućnost saradnje na polju kulture.

Nakon sastanka održana je  na konferenciji za medije.

„U interesu razvijanja što boljih odnosa sa vodećim evropskim zemljama i doprinosu poboljšanja ekonomske saradnje Belgije i Srbije, danas je sa nama Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam. Potencijal ekonomske i industrijske saradnje dveju zemalja leži u industriji metala, elektronskoj i hemijskoj industriji i poljoprivrednom sektoru. Ekselencija Adam i ja smo razgovarali kako zajedničkim snagama možemo doprineti toj saradnji, a obojica verujemo da je to moguće, s obzirom na činjenicu da u Leskovcu rastu pomenute industrije“, kazao je Cvetanović.

Kunrad Adam, ambasador Belgije, je prvi put u Leskovcu, i ovom prilikom zahvalio se gradonačelniku na srdačnoj dobrodošlici i kazao da je veoma važno izaći iz granica Beograda i upoznati se sa celom zemljom u kojoj je ambasador.

„Imali smo veoma plodonosan sastanak sa gradonačelnikom koji me je upoznao sa situacijom u gradu, planovima i ciljevima. Razgovarali smo o dobrom funkcionisanju kompanija „Bloks“ i „Leskobegs“ koje mogu poslužiti kao dobar primer za investiranje novih belgijskih kompanija u Leskovcu. Sve to sa ciljem otvaranja novih radnih mesta, što je veoma važno kako bi se otvorilo što više mogućnosti za mlade ljude. Ekonomska saradnja jeste jedan od vidova povezivanja zemalja, ali od većeg značaja je kontakt između naroda“, istakao je Adam.

Prijemu ambasadora Kraljevine Belgije prisustvovala su deca koja će na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ nastupati sa pesmom belgijskog izvođača.

Postoji spona između Leskovca, Belgije i naših naroda naroda. To su naša divna deca koja će se pesmom ove zemlje predstaviti na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Oni su danas sa nama kako bi upoznali ambasadora zemlje na čijem će jeziku pevati. Izvešće pesmu Loika Nota i mi se nadamo da će sinergija naših naroda Leskovcu doneti pobedu“, rekao je gradonačelnik Cvetanović i mladima poželeo sreću na takmičenju.

Komentari su zatvoreni.