20 godina postojanja KUD ,,Belac” iz Pridvorice

Koncertom u Sportskoj hali ,,Bojnik”  KUD ,,Belac“ obeležilo je jubilej 20 godina postojanja i rada. Pored domaćina učestvovali su  i KUD ,,Lemind“ iz Leskovca i KUD ,,Izvor“ iz Vrnjačke Banje.

Ovo treba doživeti kaže umetnički direktor KUD ,,Belac“ iz Pridvorice Tomislav Marković i dodaje 20.godina neprekidnog rada jeste naporan,ali kada vidim ovu decu, ovu mladost srce mi se otvara i produžava život.Mnogo mi je drago što se u Bojniku okupio veliki broj  dece da zajedno proslavimo naš jubilej.

KUD ,,Belac ,, iz Pridvorice koje postoji od 1998. godine na početku izvelo je splet igara iz  Leskovačkog kraja i iz Gornjeg Ponišavlja.

Zatim su gosti članovi  KUD ,,Lemind,, iz Leskovca izveli igre iz Pomoravlja i iz Bosilegradskog Krajišta,inače ovo Kulturno umetničko društvo  postoji od 1979. godine,danas ima preko 150 članova u ansamblima narodnih igara i pesama i 50 članova u školi folklora.

Takođe gosti na obeležavanju jubilarnog 20-og rođendana KUD ,,Belac“ bili su i najmlađi članovi KUD ,,Izvor“ iz Vrnjačke banje i oni su se predstavili spletom igara iz Šumadije.Takođe i oni ove godine obeležavaju 20 godina postojanja.

Umetnički direktor KUD ,,Belac“ Tomislav Marković  uručio je ovom prilikom povelju o bratimljenju Milanu Filipoviću umetničkom direktoru KUD ,,Lemind,, iz Leskovca.Zatim je usledilo Užičko kolo u izvođenju ova da dva Kulturno umetnička društva.

Na kraju su uručene zahvalnice svim prijateljima i saradnicima, a zahvalnicu je dobila i televizija ,,4S,,.