Besplatna obuka za zavarivače u Leskovcu

U trening centru Tehničke škole ,,Rade Metalac’’ u Leskovcu počela je obuka, za mlade zavarivače i to za dva postupka, MIG MAG i TIG, koja će trajati do polovine maja meseca.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih sprovodi nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta kao vodećim partnerom, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Gradom Leskovcem i Tehničkom školom Rade Metalac kao ključnim partnerom, kaže PR Tehničke škole Tamara Nikolić

Nakon izraženog velikog interesovanja mladih ljudi od 18 do 35 godina starosti, za pohađanje obuke i izvršenog procesa selekcije odabrano je osam kandidata koji su stekli uslove da pohađaju prvu po redu obuku za zavarivanje u Tehničkoj školi Rade Metalac.

Među polaznicima su bivši učenik Tehničke škole Rade Metalac Bogdan Jović za argonsko i Dragan Stanojević iz Vlasotinca polaznik obuke za CO2 zavarivanje.

Polaznici su ovom prilikom apelovali na sve zainteresovane mlade ljude da se prijave na ovu vrstu obuke kako bi usavršili veštine zavarivača.

Ova kratkoročna stručna obuka koja se realizuje u specijalizovanom trening centru Tehničke škole Rade Metalac polaznicima omogućava sticanje veština za rad na određenom poslu u ovom slučaju na poslu zavarivača i to za postupak argonskog i CO2 zavarivanja.

Obuka će trajati do 17. maja, a nakon završene obuke budući mladi zavarivači dobiće i međunarodno priznate sertifikate.

Naredni javni poziv za ovu vrstu obuke biće raspisan avgusta meseca.