Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju: Kurs za bibliotekare

U okviru programa Stalno stručno usavršavanje Bibliotečko – informacionih stručnjaka u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, održava se dvodnevni Kurs prelazak na Kobis 3 – odnosno Katalogizacija sa normativnom kontrolom ličnih imena autora, namenjen uposlenicima leskovačke Narodne biblioteke Radadoje Domanović. Ovaj dvodnevnik kurs koji je akreditovan od strane Narodne biblioteke Srbije realzuje Odeljenje za razvoj i unapređenje bibliotečke delatnosti i Odeljenje nabavke i obrade.

,,Ovo je jedna serija od ukupno 52 kursa koliko će tokom ove kampanje u periodu od juna do septembra biti realizovano kako bismo katalogizatore biblioteka u Srbiji upoznali sa prelaskom na katalogizaciju sa normativnom kontrolom ličnih imena autora. Nakon uvođenja automotizacizje u biblioteke, ovo predstavlja drugi zančajan korak u bibliotekarstvu u Srbiji, ocenjuje načelnik Centra za uzajamnu katalogizaciju Narodne biblioteke Srbije Milorad Vučković.

„U informatičkom društvu, biblioteke su nezaobilazni centri znanja, a njihov zadatak je i evidentiranje rezultata intelektualne produkcije. Svoju ulogu, međutim, mogu obavljati samo ako je njihovo funkcionisanje podržano savremenom informacionom i komunikacionom tehnologijom kao i stručnim usavršavanjem“.

Kurs se sufinansira sredstvima grada Leskovca, iz budžeta Republike Srbije Ministarstva kulture i informisanja, a održava uz podršku leskovačkog Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.