Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležio devet godina rada

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležio je devet godina uspešnog postojanja i rada.

Kako je istakla direktorka ove ustanove Emina Jovanović centar je osnovan od strane švajcarske Agencije za razvoj i saradnju i grada Leskovca, a u cilju podrške nastavnom osoblju na jugu Srbije kroz podršku njihovom profesionalnom razvoju i usavršavanju.

Tokom ovog perioda kako je dodala Jovanovićeva putem seminara, stručnih radionica i realizaciju projekta Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju postao je prepoznatljiva i respektabilna ustanova, ne samo na jugu Srbije, već i u samoj zemlji , ali i van njenih granica. Pre četiri godine u okviru centra je počeo sa radom i Naučni klub koji je okupio veliki broj mladih zaljubljenika u nauku.

,,Ova ustanova se izdvaja po tome što prepoznaje značaj promocije i razvoja  nauke  među mladim ljudima i što u saradnji sa profesorima i nastavnicima srednjih i osnovnih škola priprema učenike za razna takmičenja i realizovanje brojnih projekata u cilju popularizacije nauke“ , kazala je gradska većnica Brankica Stamenković.

,,Zaposleni u Centru za stručno usavršavanje ne smeju biti deo partijskog kolača kao što je to bilo na početku rada ove ustanove“ , kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. On je dodao da sada Centar za stručno usavršavanje vode mladi i uspešni ljudi sa visokim prosekom studiranja. Cvetanović je podvukao da grad Leskovac vodi računa o talentima i naučnim radnicima, kao što je Aleksandra Cvetanović koja je proglašena za najbolju naučnicu u Srbiji.

Povodom devet godina postojanja i rada u okviru Centra za stručno usavršavanje počela je izgradnja i letnje učionice koja će takođe služiti mladim talentima za dalji rad.