Ciklus radionica „Radosti Uskrsa“ u leskovačkoj Biblioteci

U okviru ciklusa radionica pod nazivom „Radosti Uskrsa“ u toku ove nedelje u Narodnoj bilioteci ,,Radoje Domanović,, u Leskovcu,  održavaju se likovno-literarne radionice za decu.

U današnjoj  likovnoj radionici učestvovali su učenici III razreda OŠ “Josif Kostić“  sa učiteljicom Irenom Jovanović. Radionicu su vodile Dragana Marinković, diplomirani bibliotekar i Biljana Jović, viši knjižničar.

,,Učesnicima ove radionice, ukazali smo na pojam reciklaže i na to kako možemo da iskoristimo reciklirani materijal. Sa decom smo vodili razgovor o radostima Uskrsa i uz igru i zabavu pravili simbole ovog praznika, farbali jaja, pravili korpice i kutije od reciklažnog materijala, kazala je Biljana Jovć.

Juče je održana likovno-literarna radionica u kojoj su učestvovali učenici prvog razreda OŠ „Josif Kostić“ i njihova učiteljica Jelena Petrović. Radionicu su vodile Nadica Stojanović, diplomirani bibliotekar i Katarina Stanković, knjižničar.

Sutra su Otvorena vrata Biblioteke (gradske i ogranaka). Radionicu vode: Vesna Ilić, diplomirani bibliotekar; Nadica Stojanović, diplomirani bibliotekar; Dragana Marinković, diplomirani bibliotekar; Ana Cvetanović, diplomirani bibliotekar; Sunčica Zdravković, diplomirani bibliotekar; Biljana Jović, viši knjižničar i Katarina Stanković, knjižničar.

Za četvrtak  je planirana promocija knjige  “Urnebesne fizike“ , o kojoj će govoriti Dragoslav Paunović, Branko Stevanović i Stefan Tićmi.