Cvetanović obišao gazdinstvo porodice Stefanović

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima obišao gazdinstvo porodice Stefanović koja se 15 godina bavi proizvodnjom industrijske sorte jagoda (zenga/zengana) i svake sezone zapošljava između 15 i 20 radnika.

 „Danas smo u poseti gazdinstvu porodice Stefanović čiji se članovi bave proizvodnjom jagoda na površini od oko 50 ari. Odlučili smo se da danas obiđemo ovog poljoprivrednika s obzirom na to da je pre 3-4 dana počela sezona berbi jagoda.Da nam je poljoprivreda, kao jedan od glavnih stubova privrede našeg grada važna, dokazuje i činjenica da smo za ovu oblast u tekućoj godini planirali sredstva od 85 miliona dinara, što je 21 milion više nego u 2018. godini.Ova izdvajanja dokazuju da smo siguran partner našim poljoprivrednicima i da smo odlučni u nameri da učvrstimo njihov položaj kako bi oni ostajali na svojim imanjima i time očuvali naše selo“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

 „S obzrom na to da smo imali više kišnih nego sunčanih dana, zadovoljni smo proizvodnjom i prinosom. Na ovoj parceli se očekuje negde oko 5 tone jagoda i cena je solidna 120 dinara, sa tendencijom rasta, kako je pomenuo gradonačelnik. Cena je zadovoljavajuća i može da se živi od proizvodnje jagoda. Dobili smo subvencije od Grada, i Grad nam uvek izlazi u susret što se toga tiče“, kazao je vlasnik ovog gazdinstva Saša Stefanović.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao sve da u petak 31. maja, u Dušanovu, prisustvuju manifestaciji Dani Jagode, koja se održava 8. put.