DANAS JE GRAD LESKOVAC POVODOM SVETOG SAVE NAJBOLJIM MLADIM TALENTIMA URUČIO NAGRADE

Leskovac je i ove godine, kao prethodnih deset, nagradio mlade ljude koji su ostvarili zapažene rezultate tokom studiranja, školovanja, u svom naučnom, umetničnom radu i na sportskim takmičenjima.

Tradicionalno, nagrade im je uručio gradonačelnik, dr Goran Cvetanović.

Čestitao im je na postignutom uspehu, poželeo da svaki naredni bude za stepen viši od prethodnog i naglasio da je Leskovac ponosan na njih.

Govorio je o podršci grada mladima i rekao: „U trenutku stupanja na čelo grada, pored velikih planova i ideja za razvoj, zacrtali smo sebi jedan važan cilj – da pokažemo mladima da njihov grad stoji uz njih, da smo stabilni finansijski što nam omogućava da ih podržimo tokom školovanja i nagradimo trud koji ulažu.Ponosan sam na ovaj projekat koji već deceniju sprovodimo uspešno i njime direktno pomažemo najboljima među nama. Danas će 259 studenata, učenika, sportista, umetnika, preuzeti svoje nagrade u ukupnoj vrednosti od 7,8 miliona dinara i to je najbolje moguće ulaganje u našu budućnost. I zaista sam ponosan da nakon 10 godina, vetar u leđa je dobilo 4900 mladih i ukupno je izdvojeno 135,5 miliona dinara“.

U ime nagrađenih obratili su se Jovana Mihajlović student Pravnog fakulteta, Luka Stojanović i Miloš Filipović, studenti Medicinskog fakulteta, zahvalili se gradonačelniku i gradu na podršci i čestitali svima u sali na postignućima.

Grad Leskovac nastaviće sa ovom praksom, a kako je najavio gradonačelnik Goran Cvetanović ubuduće će nagrada za studente sa prosekom 10 iznositi 100.000 dinara.

MLADI TALENTINAGRADESVETI SAVA