DANAS ODRŽANA 36. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na 36. sednici većnici su razmotrili i usvojili trinaest tačaka dnevnog reda.

Jedno od najznačajnijih pitanja odnosilo se na Rešenje o preraspodeli sredstava iz Odluke o budžetu grada Leskovca za 2021. godinu. Ova sredstva u iznosu  od 600.000 dinara namenjena su za troškove kupovine knjiga „Toma Zdravković – 68 neispričanih priča“, a 1.200.000 dinara opredeljeno je na ime troškova organizacije premijere filma „Toma“ koja je planirana za 30. septembar u Leskovcu.

Premijera filma „Toma“ uz učešće kompletne glumačke ekipe, režisera Dragana Bjelogrlića, kompozitora muzike Željka Joksimovića i gostiju biće održana 30. septembra.

Gradski većnici usvojili su i Program korišćenja sredstava od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta i dali saglasnost na Pravilinik o dodeli tih sredstava za 2021. godinu.

Na sednici su prihvaćeni i zahtevi leskovačkih osnovnih škola „Vuk Karadžić“  i „Svetozar Marković“ i za prevoz učenika iz Gornje Jajine i Palikuće.

Gradsko veće je kao drugostepeni organ razmatralo i mnoga žalbena rešenja Komunalne milicije i odeljenja Gradske uprave.

SEDNICA GRADSKOG VEĆA