DANAS SU U LESKOVCU URUČENI UGOVORI O FNANSIRANJU PROJEKATA U OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je danas  50 ugovora za finanisranje projekata u oblasti socijalne zaštite za  24 udruženja koja su svojim programima i aplicirala kod grada. Za ove projekte budžetom je izdvojena suma od  31milion dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo 19,4 miliona, a grad Leskovac 11,6 miliona dinara. U toku sutrašnjag dana na račune udruženja biće uplaćeno 30 odsto  od odborenih sredstava, kazao je Cvetanović.

On je naglasio da se lokalna samouprava angažuje sve više na postavljanju rampi za lica sa invaliditetom i to u svim delovima grada, ali i obezbbeđenju pristupa svm ustanovama, postavljanju staza za slepa lica , kao i rekonstrukciju toaleta za decu sa invaliditetom.Ovaj trud kako je podvukao Cvetanović je prepoznat i naš grad je dobitnik pohvale   Zaštitnika građana za doprinos razvoja kada je u pitanju pristupačnost u 2018. godini . Leskovac se izdvaja i po prilagođavanju kulturnih sadržaja osobama sa invaliditetom, a naš Narodni muzej je u tom cilju osmislio i posebnu postavku pod nazivom ,,Dodirni prošlost,, koja je namenjena slepim licima.

Gradonačelnik je istakao da će uskoro  biti raspisana  i javna nabavka za uslugu personalnog asistena za koju  je izvojeno 8 miliona dinara kao i za uslugu pomoć u kući za koju je opredeljeno  4 miliona dinara.

Ovi projekti su od velikog značaja za populaciju koju zastupaju naše organizacije jer doprinose njihovom nesmetanom radu   i socijalnoj inkluziji u zajednici kazala je Gordana Stojanović, predsednica Udruđenja distrofičara.

Kako je ovom prilikom rečeno grad Leskovac će i u narednom periodu nastaviti sa finansijskom i logističkom podrškom u oblasti socijalne zaštite.