DANAS U BOJNIKU ODRŽANA 22. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Ključne tačke dnevnog reda ove sednice odnosile su se na Predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bojnik za 2022. godinu, Predlog Odluke o budžetu opštine Bojnik za 2023. godinu sa kadrovskim planom opštinske uprave i opštinskog pravobranilaštva opštine Bojnik za 2023. godinu i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Bojnik za period 01.01.2022. godine do 30.09.2022. godine.

U obrazloženju ovih tačaka predsednik opštine Nebojša Nenadović istakao da je budžet za 2023. godinu planiran prema prioritetima, ali je istovremeno i razvojni i prilagođen aktuelnoj ekonomskoj situaciji. Planirana budžetska sredstva za narednu godinu iznose 660 miliona dinara, a prioritet će imati razvojni projekti, ali i oni koji su već započeti ove godine.

Pred odbornicima su se na ovoj sednici našli i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Drugu izmenu Programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ u Bojniku za 2022. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja ovog preduzeća, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program subvencija ove firme.

Odbornici su razmotrili i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu četvrte izmene i dopune Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Jedinstvo“ Bojnik za 2022. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja istog preduzeća za 2023. godinu sa finansijskim planom i programom subvencija

Zeleno svetlo dobio je i Predlog Odluke o usvajanju Srednjeročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta za period 2023.-2026. godine, kao i o Predlogu Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu.

Razmotren je i usvojen i Predlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, Predlog Odluke o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta koje se koristi isključivo za gajenje biljaka u okviru poljoprivrednog i šumskog zemljištva, Predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji opštine Bojnik i određivanju prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu, kao i Predlog Odluke o određivanju visine ekonomske cene boravka dece u predškolskoj ustanovi „Đuka Dinić“ Bojnik za kalendarsku 2023. godinu.

Obiman dnevni red pratili su i Predlog Odluke o pristupanju izradi Odluke o promeni Statuta opštine Bojnik i imenovanju Komisije za izradu nacrta Odluke o promeni Statuta opštine Bojnik, Predlog Odluke o javnim raspravama, Predlog Odluke o donošenju Plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti u Skupštini opštine Bojnik, Predlog Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Bojnik i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bojnik za 2023. godinu.

Razmotreni su i izveštaji o radu i programi rada, kao što su Predlog Odluke o usvajanju Programa rada Skupštine opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji program rada Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni člana Statuta Turističke organizacije opštine Bojnik. Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i program rada Turističke organizacije opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Ustanove dom kulture „Bojnik“ Bojnik za 2023. godinu, ali i        Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Ustanove sportska hala „Bojnik“ Bojnik za 2023. godinu.

SEDNICA SKUPŠTINE