DANAS U CENTRU LESKOVCA IZVEDENA POKAZNA VEŽBA VATROGASNO SPASILAČKE JEDINICE

Ova pokazna vežba imala je za cilj da se građani upoznaju sa savremenim tehničkim i kadrovskim kapacitetima Vatrogasno sppasilačke jedinice Leskovac.

Kako je nakon izvedene vežbe kazao Oliver Antanasijević, član Gradskog veća ova jedinica zbog hrabrosti i požrtvovanosti ima veliku podršku grada i države, a to potvrđuju brojne donacije grada koje se odnose na razna tehnička sredstva, kao i resornog ministarstva koje je poslednjih godina dosta uložilo u savremeni vozni park i opremu tako da su samo protekle godine nabavljena tri vatrogasna vozila u vrednosti od 670.000 evra.

Saša Jovanović, komandir Vatrogasno spasilačke čete Leskovac istakao je da je današnja pokazna vežba izvedena na osnovu redovnog godišnjeg plana koji je podrazumevao jedan javni objekat. On je ujedno zahvalio i lokalnoj samoupravi, a posebno zaposlenima u Leskovačkom kulturnom centru na podršci.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić istakao je da je ova vežba pokazala veliku stručnost i profesionalizam, ali građani su mogli da se uvere i u postojanje savremene opreme kojom raspolažu leskovački vatrogasci.

Nakon pokazne vežbe koja se u Leskovačkom kulturnom centru odnosila na reagovanje u slučaju požara i spašavanju ljudi u dvorištu Šop Đokićeve kuće volonteri leskovačkog Crvenog krsta pokazali su svoje veštine u spašavanju u slučaju nesreća.

Na današnjoj pokaznoj vežbi učešće je uzelo 20 vatrogasaca koji imaju sertifikat za rad, a svoje veštine pokazali su i pripadnici Civilne zaštite.

Vatrogasno sppasilačka jedinica