DANAS U LESKOVCU ODRŽAN TRADICIONALNI 35. PO REDU SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učestvovalo je 20 poslodavaca iz oblasti osiguranja, drvoprerađivačke, tekstilne i hemijske industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, bankarskih usluga i ugostiteljstva. Leskovačke kompanije su iskazale potrebu za zapošljavanjem oko 350 lica različitih profila zanimanja.

Najviše su traženi dipl.ekonomisti, menadžeri, pravnici, poljoprivredni, hemijski, saobraćajni i prehrambeni inženjeri, inženjeri tehničkih struka, šivači, stolari, tapetari, konobari, kuvari, mašinski mehaničari, električari, lica mašinske struke sa poznavanjem rada na mašinama, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci i radnici za rad u proizvodnji.

Zainteresovani sugrađani će na današnjem sajmu bili u prilici u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju svoju radnu biografiju.

Na štandu Nacionalne službe mogli su dobiti sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, a nezaposlenima je pružena i pomoć u pisanju radne biografije.

Kako je rekla Marija Stevanović iz Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i kreiranju karijere sajam pruža odličnu priliku nezaposlenima da stupe u kontakt sa potencijalnim poslodavcima.

Narodni poslanik Žarko Bogatinović koji je u ime lokalne samouprave otvorio sajam istakao je da grad Leskovac poseduje BFC sertifikat koji dodeljuje NALED, a Leskovac se izdvaja sa najvećim procentom ispunjenosti kriterijuma – čak 96,33% što očigledno prepoznaju kako strani, tako i domaći investitori koji odlučuju da svoje poslovanje započnu ili prošire na teritoriji našeg grada.

O projektu pod nazivom „Zapošljivost mladih kroz radne prakse“, govorila je Ivana Živković koordinator UNICEF-a. Ona je naglasila da je sticanje praktičnih znanja i veština preduslov za zapošljavanje.

Naša TV ekipa zabeležila je veliko interesovanje nezaposlenih za programe koje nude poslodavci.

Sudeći prema broju posetilaca bez obzira na kišu koja je neprestano padala interesovanje i poslodavaca i tražilaca posla bilo je veliko.

NSZ