DODELJENE NAGRADE NAJBOLJIM SPORTISTIMA I SPORTSKIM RADNICIMA GRADA LESKOVCA ZA 2021. GODINU

Predsednik Leskovačkog saveza sportova Srđan Stamenković uručio je gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i konstantnoj podršci sportistima grada Leskovca.

“Dragi sportisti, igramo u istom timu, jedna smo ekipa, a naš cilj je da postignemo što bolje rezultate i ime Leskovca upišemo u sportske anale. Nikada se više nije izdvajalo za sportske klubove. Krajem 2012. bilo je 18 miliona, u tekućoj 2021. godini 95 miliona, a neki maksimum već sada postižemo u narednoj godini sa planiranim budžetom od 120 miliona dinara. Ako dodamo još 120 miliona koje izdvajamo za funkcinisanje SRC Dubočica, dolazimo do cifre od 2 miliona evra“, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime sportista koji su danas preuzeli ugovore obratili su se Jelena Stanojević, trener Karate kluba UNSU, proglašena za najboljeg trenera u 2021. godini i Andrija Atanasković iz RK Dubočica 54, proglašen za najboljeg sportistu grada Leskovca za 2021. godinu.

Uručeno je ukupno 35 sportskih nagrada i to: 17 nagrada za sportsku nadu grada Leskovca za 2021. godinu, zatim 11 specijalnih priznanja, kao i 7 priznanja za – pedagoga fizičke kulture za rad u 2021. godini – Ivan Cvetković, Savez za školski sport Leskovac, zatim za rad u drugim organizacijama za podršku sportu – Aleksandar Cvetanović, Metla komerc – RK Dubočica 54, za najboljeg trenera u 2021. godini – Jelena Stanojević, Karate klub UNSU, za sportskog radnika za rad u 2021. godini – Igor Stojanović, Košarkaški klub Zdravlje Leskovac, za najboljeg sportistu – Andrija Atanasković, RK Dubočica 54 i sportistkinju – Maja Miljković, u 2021. godini, kao i za najbolji sportski klub u 2021. godini – KK Zdravlje Leskovac.

SPORTSKE NAGRADE LESKOVCA