DRŽAVNI SEKRETAR DRAGAN STEVANOVIĆ OBIŠAO RADOVE KOJI SE IZVODE NA CENTRU ZA POSETIOCE

Radovi na izgradnji Centra za posetioce izvode se u okviru programa Integralnog razvoja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u tu svrhu uložena je suma od 194 miliona dinara sa PDV-om, dok je ukupno za 6 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga izvdvojena suma od oko milijardu i sto miliona dinara, kazao je državni sekretar Dragan Stevanović.

Stevanović je podvukao da je zadovoljan dinamikom radova i da će se prema očekivanjima radovi okončati do 31. decembra ove godine.

Centar za posetioce biće veoma značajna destinacija koja će sa novim putem preko Radana povezati 4 banje, Caričin grad, a omogućiće i razvoj turizma.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović naglasio je da će Centar za posetioce biti površine oko 500 kvadratnih metara sa uređenim parkingom i pratećom infrastrukturom namenjen turistima i posetiocima Caričinog grada.

Kako je konastatovano resorno ministarstvo i Vlada Srbije nastaviće da i u narednom periodu pružaju logističku i finansijsku podršku opštinama podradanskog područja.

CARIČIN GRADCentar za posetiocedržavni sekretar Dragan Stevanović