EKIPE SLUŽBE ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU ODRASLOG STANOVNIŠTVA DOMA ZDRAVLJA I DALJE SU ANGAŽOVANE U KOVID AMBULANTI JER KRAJ PANDEMIJE NIJE ZVANIČNO ODJAVLJEN

Lekari, medicinski tehničari i pomoćno osoblje su neprekidno angažovani, a rad se odvija u nekadašnoj ambulantui broj dva, odnosno u prostorijama Kućne nege.

Kako je u izjavi za TV 4S istakla dr Suzana Mitić, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poslednjih dana zabeležen znatno manji broj novozaraženih, ali ona upućuje apel da se i dalje vodi računa o preventivnim merama, odnosno stalnoj dezinfekciji ruku, nošenju maski i držanju određene distance.

Dr Mitić podvlači da je primetan i takozvani post kovid sindrom koji se manifestuje kroz umor malaksalost, plitak dah, ali se primećuju i miokarditi, fibroza pluća i smanjen imunitet. Ona poručuje da se u ovim slučajevima ne treba prepustiti strahu.

Služba za zaštitu odraslog stanovništva je pružila maksimalan doprinos u borbi prooitiv pandemije, a kao potvrda toga usledila je i nagrada Kapetan Miša Anastasijević koju je primila dr Suzana Mitić.

Čuvajmo zdravlje